Исканията на синдикатите са справедливи и добре обосновани. Това заяви председателят

...
Исканията на синдикатите са справедливи и добре обосновани. Това заяви председателят
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Исканията на синдикатите са справедливи

Исканията на синдикатите са обективни и добре обосновани. Това съобщи ръководителят на Комисията по бюджет и финанси в 49-ото Народно събрание Йордан Цонев, зам.-председател на Движение за права и свободи, след среща на народни представители от Движението с представители на КНСБ. Профсъюзът провежда през днешния ден митинг пред Народното събрание, след което беседва с обособените парламентарни групи. Това оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи.

 

 йо-цонев1407-2-а

 

Това е регулярната среща преди окончателното приемане на държавния бюджет и бюджетите на ДОО и НЗОК, посочи Цонев. В диалога участваха още народните представители от Движение за права и свободи Елван Гюркаш и Севим Али.

 

 йо-цонев1407-3

 

Исканията на синдикатите са за към 305 млн. лева, разяснява Цонев. И добави: „ Дори бих споделил, че синдикатите са подходили държавнически - не са се разположили в зоната на популизма. “.

 

 йо-цонев1407-4

 

Повечето от настояванията са, несъмнено, за прехрана. Ние бихме ги подкрепили след деликатно разглеждане. Може би единственото нещо, което ни стопира е, че те ще бъдат за сметка на финансовите разноски. Тоест – в случай че финансовите разноски не бъдат изпълнени. Знаете, че там е заложен буфер при несъблюдение на приходите, с цел да останем в 3 % недостиг. “.

 

 йо-цонев1407-5

 

Целият проблем е, че един път признати като разноски за прехрана, те стават непрекъснати, за последващи години и това към този момент нарушава структурата на разноските в бюджета, в интерес на прехрана по отношение на финансовите, изясни Цонев.

 

 йо-цонев1407-6

 

Но сме изправени пред заплахата европейската стопанска система да влезе в криза, респективно и българската. Едва ли ще ни ни заобиколи тази стихия в стопанската система. Затова би трябвало да мислим доста деликатно. Ако удовлетворяваме настояванията за увеличение на издръжката за сметка на финансовите разноски, а след това влезем в криза при съществуване на инфлация, това значи стагфлация, добави той.

 

Затова ще бъдем деликатни. Но означавам категорично, че може би една част, по-голяма част от тези претенции, ще се опитаме да ги припознаем като наши, да ги подкрепим и да ги аргументираме в Комисията по бюджет и финанси, увери Йордан Цонев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР